U nedjelju 10. prosinca Zagrebom utrka likova iz božićnih priča

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.11.2017. 22:20:16
U nedjelju 10. prosinca Zagrebom utrka likova iz božićnih priča

Foto: Trčanje.hr

U sklopu ovogodišnjeg tradicionalnog zagrebačkog Adventa na gradskim ulicama i trgovima 10. prosinca održat će se prvi "Zagreb Advent Run", kostimirana utrka humanitanog, zdravstvenog i turističkog karaktera, za koju se zainteresirani mogu prijaviti do 25. studenoga u ponoć.


Utrka najatraktivnijim zagrebačkim ulicama, Trgom bana Jelačića i Zrinjevcem počet će u 10 sati u Ulici Isidora Kršnjavoga (ispred hotela Westin), a moći će sudjelovati najviše 1.500 trkača odjevenih u prigodne adventske kostime pa se očekuje da će centrom grada, na 5 i 10 kilometara trčati brojni Djedovi Božićnjaci, vile i vilenjaci, sobovi i drugi likovi iz božićnih priča.


Osim što će sudionici imati priliku trčati u ambijentu zagrebačkog adventa, sudjelovat će i u prikupljanju sredstava za udrugu 'Ljubav na djelu' koja okuplja roditelje djece s malignim oboljenjima, jer će dio prihoda utrke biti izdvojen za pomoć udruzi


"Pored humanitarnog, a zasigurno i turističkog značaja, 'Zagreb Advent Run' ima za cilj potaknuti građane i na brigu o vlastitom zdravlju tijekom čitave godine, a posebno u blagdanskim danima", ističu suorganizatori utrke – "Run Croatia", tvrtka za promociju sporta i zdravog života i MPR+, agencija za integrirano tržišno komuniciranje.


Sudionici trke moći će se, naime, individualno savjetovati s kineziolozima i drugim stručnjacima Centra za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ te kontrolirati krvni tlak i šećer u krvi.


Utrku je podržao Grad Zagreb te Turistička zajednica Grada Zagreba uvrstivši je u službenu adventsku ponudu. Registracija za utrku moguća je na web stranici www.runcroatia.hr.


U nedjelju, 10. prosinca, zbog utrke promet užim gradskim središtem bit će preusmjeren od 9.30 do 12.30 sati te se neće moći prometovati najužim centrom Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2019. 10:14:12

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account