U Zagrebu 18 novozaraženih, Hrvatska u cijelosti 61 novooboljelog, pola od toga u Splitu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.8.2020. 15:33:17
U Zagrebu 18 novozaraženih, Hrvatska u cijelosti 61 novooboljelog, pola od toga u Splitu

Foto: Pixabay

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".
U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva. Posljedično tome, za 37 osoba određena je mjera samoizolacije.


Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a. 


Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora. 


Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus. 


U Gradu Zagrebu trenutno je 174 aktivnih slučajeva i 330 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.Stožer: 61 novi slučaj zaraze


 U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježena 61 novozaražena osoba koronavirusom te je trenutno 586 aktivnih slučajeva oboljenja, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer Civilne zaštite.


Među aktivnim slučajevima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih je na respiratoru osam. Nema preminulih.


Najviše novooboljelih dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije gdje se i nadalje ne može stati na kraj rastu broja novooboljelih, 18 slučajeva je iz Zagreba, Slavonija danas  ukupno danas broji 15 novooboljelih.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2020. 11:02:34

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account