U Zagrebu 25 novooboljelih od koronavirusa, zdravstveni sustav prenapregnut

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.7.2020. 13:32:28
U Zagrebu 25 novooboljelih od koronavirusa, zdravstveni sustav prenapregnut

Foto: Hina

U protekla 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 28 osoba je u samoizolaciji, a 56 je upućeno na testiranje, izvijestio je u petak zagrebački Stožer civilne zaštite gdje je istaknuto da je zbog povećanih aktivnosti zdravstveni sustav prenapregnut.
Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar pozvao je medije da Zagreb ne nazivaju žarištem jer on to nije.


Kao primjer žarišta naveo je samostan u Đakovu kazavši da nasuprot njemu Zagreb broji milijun stanovnika.


"Jučer je u zavodu obavljeno 408 testiranja, u Zagrebu je 25 pozitivnih osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 206", poručio je Šostar dodajući da je jučer 177 osoba stavljeno u izolaciju.


Šostar je izvijestio da je ukupno 1445 osoba u samoizolaciji. Pojasnio je kako je od 25 novooboljelih slučajeva za njih osam mogući izvor zaraze noćni klub, šest je nejasne epidemiološke anamneze, deset su kontakti od ranije pozitivnih, a jedan je slučaj uvezene zaraze iz Srbije.


"U Domu za stare i nemoćne Sv. Ana jedna je djelatnica pozitivna, ali nakon testiranja svih koje se trebalo testirati, rezultati su pokazali da nitko više nije pozitivan na virus", ustvrdio je Šostar.


Dodao je kakao je virus prodro i u dvije poliklinike, a ne kazavši o kojima je riječ, poručio je da se radi o dentalnom i medicinskom tehničaru te da je situacija pod kontrolom.


(Hina)Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account