U Zagrebu obilježen Međunarodni dan narcisa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.3.2018. 16:53:37
U Zagrebu obilježen Međunarodni dan narcisa

Foto: Zagreb.hr

U samom središtu Zagreba tradicionalno je obilježen Dan narcisa  u organizaciji Udruge Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K.), Europe Donna Hrvatska, Udruge SVE za NJU, Hrvatske lige protiv raka i Grada Zagreba – Gradskog ureda za zdravstvo.


Kao i prethodnih godina gradonačelnik Milan Bandić pridružio se javnozdravstvenoj akciji  Dani narcisa posvećenoj borbi protiv raka dojke, povećanju svijesti  o toj bolesti i o njezinoj pravovremenoj prevenciji, koja je započela obilaskom i podjelom narcisa oboljelim pacijenticama u Klinici za tumore.


U Zagrebu godišnje od ove zločudne bolesti umre oko dvjestotinjak žena, a u Hrvatskoj taj broj raste do tisuću te smatram da je to dovoljan alarm svima nama da pomognemo, rekao je gradonačelnik Bandić. Od 2004. godine Zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar i Grad Zagreb provode prevenciju raka dojke i stoga pozivam sve dame da vode više računa o sebi i odlaze na redovite preglede,odnosno mamografiju i ultrazvuk dojki kako bi na vrijeme spriječile posljedice.

 

Nakon posjeta pacijenticama, gradonačelnik se pridružio i akcijama na Cvjetnom trgu i Trgu bana Jelačića gdje je zajedno sa Udrugama i oboljelim osobama iz javnog i političkog života dijelilo narcise građanima. U organizaciji udruge SVE za NJU u Parku Zrinjevac održana je po prvi put i Utrka za fajterice na kojoj je sudjelovalo oko dvjestotinjak sudionika kako bi na simboličan način pružili podrušku oboljelim ženama. 


Nastavni zavod za javno zdravstvo i ove je godine na Trgu bana Jelačića organizirao besplatnu preventivno mobilnu mamografiju, a kako se čulo nabavkom novog najmodernijeg uređaja obogaćena je dijagnostička oprema, a pacijenticama je omogućena preciznija i ugodnija pretraga.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2019. 20:12:40

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account