U Zagrebu otvoreni 19. Dani jagoda

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2018. 21:30:37
U Zagrebu otvoreni 19. Dani jagoda

Foto: Zagreb.hr

Ove slatke bobice, naše omiljene jagodice purgerice tijekom svibnja i lipnja građani mogu kupiti na čak 80-ak frekventnih gradskih lokacija, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju tradicionalnih, 19.  Dana jagoda na Tomislavcu.

 

Na Danima jagoda sudjeluju uzgajatelji iz Zagreba i Zagrebačke županije čija se proizvodnja  iz godine u godinu povećava uvelike zbog ove manifestacije i promidžbe koju donosi, rekao je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba Marijan Herceg i dodao kako jagode moraju zadovoljavati kriterije vrhunske kvalitete.

 

Zahvaljujući suradnji Grada i Županije, Zagrepčani mogu uživati u svježim i najboljim hrvatskim proizvodima, a najveći proizvođači voća i povrća su upravo iz Zagrebu i iz rubnih dijelova Zagrebačke županije, naglasio je izaslanik župana Zagrebačke županije Josip Kraljičković. 

 

Nakon što je  vrijednim opegeovcima i organizatorima zahvalio, gradonačelnik Bandić je objasnio da na 70 hektara 45 proizvođača proizvede milijun kilograma jagoda godišnje, zbog čega je Zagreb najveći hrvatski proizvođač jagoda. Proizvođačima je poručio da potpora Grada ni ubuduće neće izostati. I nadalje ćemo skrbiti za zagrebačku poljoprivredu i doprinositi u postupku brendiranja naših kvalitetnih proizvoda.

 

Dane jagoda je organizirala Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.7.2018. 22:52:52

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account