Uhvaćen muškarac zbog prodaje nepostojećih dionica Dinama

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 26.6.2017. 17:03:32
Uhvaćen muškarac zbog prodaje nepostojećih dionica Dinama

Foto: gnkdinamo.hr

Zbog osmišljavanja prijevarne prodaje nepostojećih dionica, GNK Dinamo kazneno je prijavio zagrebačkoj policiji 42-godišnjeg muškarca, tereteći ga da je preko lažne internetske stranice Dinama mamio žrtve koje su mu dale veći iznos novca, vjerujući da će na kupnji dionica ostvariti deseterostruki profit.


Dinamo je objavio na internetskim stranicama da je prijavljeni muškarac, vodeći se javno predstavljenim namjerama uprave da provede privatizaciju kluba i lažno prikazujući činjenice doveo u zabludu veći, još neutvrđen broj osoba koje su mu na raspolaganje stavile veliki novčani iznos.

Kako bi prevara bila što uvjerljivija, muškarac je osmislio lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime Dinama, komunicirao s kupcima "dionica", obećavajući im deseterostruki profit.

Kao jamstvo isplate ovjeravao je izjavu kod javnog bilježnika u kojoj bi naveo garanciju zarade i povrata novca u slučaju da se to ne dogodi. U nekoliko navrata je kupcima isplaćivao manje novčane iznose, sve na ime ostvarene "dividende", izvijestio je Dinamo. Klub navodi da je protiv muškarca pokrenuto kriminalističko istraživanje i određen istražni zatvor.

Zagrebačka policija potvrdila je Hini da je prepratila 42-godišnjaka zbog kaznenog djela prevare i da se kriminalističko istraživanje nastavlja jer se sumnja da je tim nedjelom oštećeno nekoliko osoba.

Uprava Dinama napominje da je odmah po saznanju za taj slučaj obavijestila zagrebačku policiju. Građane koji su postali žrtve tog nedjela, Dinamo je pozvao da se jave nadležnoj policijskoj upravi radi nastavka kaznenog progona protiv osumnjičenog prevaranta.

Uprava kluba iz Maksimira smatra da ne treba posebno naglašavati činjenicu da privatizacijski postupak nije pokrenut na način da bi ikakve legalne dionice GNK-a Dinamo bile na tržištu.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.6.2020. 13:01:52

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account