Uručena nova oprema zagrebačkim vatrogascima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2020. 11:28:37
Uručena nova oprema zagrebačkim vatrogascima

Foto: Grad Zagreb

Jutros su u Vatrogasnoj postaji Centar gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba uručili novu opremu za spašavanje i podupiranje u ruševinama.„Sva oprema je namijenjena kao nadopuna opreme u kontejneru za spašavanje iz ruševina, ali će ju vatrogasci koristiti i u svakodnevnom radu te obuci i radu Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje“ rekao je pročelnik Kalinić.


Vrijednost ustupljene opreme je oko 600 tisuća kuna.


Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je utrošena oprema pokazatelj sveprisutnosti  i djelovanja vatrogasne postrojbe. „Vrijeme koje je iza nas najbolji je pokazatelj da vrhunski obučeni vatrogasci i najmodernija tehnika rezultiraju izvanrednoj organiziranosti vatrogastva koje svoje  znanje demonstrira na djelu. Stoga na opremanju i podizanju standarda naših vatrogasaca nikada nećemo štedjeti.“


Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu te resornome Gradskom uredu na ustupljenoj opremi. „Novu opremu koristit će članovi JVP grada Zagreba čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina“ kazao je zapovjednik Jembrih.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.12.2020. 9:53:43

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account