Uručena nova oprema zagrebačkim vatrogascima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2020. 11:28:37
Uručena nova oprema zagrebačkim vatrogascima

Foto: Grad Zagreb

Jutros su u Vatrogasnoj postaji Centar gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba uručili novu opremu za spašavanje i podupiranje u ruševinama.„Sva oprema je namijenjena kao nadopuna opreme u kontejneru za spašavanje iz ruševina, ali će ju vatrogasci koristiti i u svakodnevnom radu te obuci i radu Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje“ rekao je pročelnik Kalinić.


Vrijednost ustupljene opreme je oko 600 tisuća kuna.


Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je utrošena oprema pokazatelj sveprisutnosti  i djelovanja vatrogasne postrojbe. „Vrijeme koje je iza nas najbolji je pokazatelj da vrhunski obučeni vatrogasci i najmodernija tehnika rezultiraju izvanrednoj organiziranosti vatrogastva koje svoje  znanje demonstrira na djelu. Stoga na opremanju i podizanju standarda naših vatrogasaca nikada nećemo štedjeti.“


Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu te resornome Gradskom uredu na ustupljenoj opremi. „Novu opremu koristit će članovi JVP grada Zagreba čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina“ kazao je zapovjednik Jembrih.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.5.2020. 15:50:39

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account