Uručene nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2020. 15:05:43
Uručene nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost"

Foto: Grad Zagreb

Lei Zelić i Mihaelu Kuzmičiću uručene su danas nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost".Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba prof. dr. Ane Stavljenić Rukavine danas je nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost u palači Dverce uručio učenicima Lei Zelić i Mihaelu Kuzmičiću zbog njihova zalaganja za ljudska prava, toleranciju i mir, slobodu i jednakost među vršnjacima.


U svojoj zahvali Lei i Mihaelu na empatiji i naporu što ga ulažu u promicanje mira, tolerancije i jednakosti među vršnjacima, gradonačelnik Bandić je kazao da tolerancija nije samo zakonska i politička norma, već da je prije svega naša moralna obveza. Pozvao je da se svi ugledamo na ovo dvoje mladih ljudi koji nas svojim svakodnevnim postupcima uče toleranciji i prihvaćanju drugih i drugačijih.


Dobitnici nagrada su istaknuli da im je ovo priznanje veliki poticaj, ali i dokaz da čine dobro za svu djecu i mlade koji se bez podrške i pomoći okoline suočavaju s nasiljem.


Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account