Uručene zahvalnice darivateljima krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.10.2017. 17:22:08
Uručene zahvalnice darivateljima krvi

Foto: ZAgreb.hr

Na današnjoj svečanosti u gradskoj palači Dverce, u povodu Dana darivatelja krvi i 64. godine rada Crvenog križa na provedbi programa prikupljanja krvi, uručene su zahvalnice dugogodišnjim darivateljima krvi koji su krv darovali 35, 50, 75, 100 i 150 puta. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i sam dugogodišnji darivatelj krvi, koji se zbog zdravstvenih razloga zaustavio na brojci 36, uručio je zahvalnice darivateljima.


Hvala vam od srca za vašu velikodušnost i nesebičnost kojom ste spasili tisuće života. Kad čovjek daje krv on daruje sebe, to je čin dobrih ljudi i velikih humanitaraca. Uvjeren sam da ćete i dalje pomagati bližnjima na ovaj način, rekao je gradonačelnik.


Na razini grada Zagreba, u organizaciji Crvenog križa, godišnje se prikupi preko 40,000 doza krvi. Crveni križ grada Zagreba prvu akciju darivanja krvi organizirao je u studenome 1953., a od tada su zdravstvene ustanove grada opskrbljene s dovoljnim količinama krvi, istaknuo je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa grada Zagreba. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.12.2018. 16:19:30

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account