Uskoro započinje sanacija Mosta slobode

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.2.2019. 18:50:56
Uskoro započinje sanacija Mosta slobode

Foto: screenshot HRT

Uskoro započinju radovi na jednom od najpoznatijih zagrebačkih mostova, objavio je HRT. Zagrebački Most slobode izgrađen je prije 60 godina i od tada nije obnavljan. No, i tome je došao kraj - radovi počinju sredinom ožujka.Most slobode u promet je pušten u rujnu 1959.  Šezdeset godina kasnije - došlo je vrijeme za prvu fazu obnove mosta. Planirana je sanacija rubnjaka, sanacija pješačke ograde koja je oštećena korozijom, sanacija hodne površine koja u jednu ruku predstavlja opasnost za pješački i biciklistički promet.


Prva faza vrijedna je 16 milijuna kuna, a u idućim će se sanirati i pristupni vijadukti. U samu konstrukciju mosta neće se znatnije zadirati.


- Sama čelična nosiva konstrukcija je u relativno dobrom stanju, s obzirom na starost mosta. Sanacijom će se ojačati nekoliko mjesta na luku mosta oštećenih korozijom i nanijeti nova antikorozivna zaštita. Radovi će izvoditi u koordinaciji s Vodovodom i odvodnjom - poručuju iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.


Za vrijeme izvođenja radova, vozači ne bi trebali imati znatnijih poteškoća. A budući da će se prvo raditi jedna, a potom druga strana mosta, većih problema ne bi trebalo biti ni za pješake i bicikliste.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.7.2019. 14:56:36

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account