Zagreb Burger Festival zatvorio svoja mirisna vrata i proglasio najbolje burgere!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2018. 11:47:46
Zagreb Burger Festival zatvorio svoja mirisna vrata i proglasio najbolje burgere!

Foto: Sandro Sklepić

Pulski Mason burgers&staff  pobijedio je u čak dvije kategorije.U nedjelju je svoja mirisna vrata zatvorio Zagreb Burger Festival. Do sada najuspješnije izdanje ovog gurmanskog događanja u jedanaest dana posjetilo je oko 190.000 ljudi. Posjetitelji su uživali uz ponudu  18 ugostitelja iz Zagreba, Splita i Pule, 5 barova te popratne sadržaje poput Kid’s zone i photo pointova. Na kupolastoj pozornici svoje je vještine pokazalo 18 DJ’eva, a održana su i dva koncerta. Posljednjeg dana Festivala na Strossmayerovom trgu su proglašeni pobjednici u tri kategorije. Osim one već poznate - The Best Burger by People, birali su se najbolji burgerski okusi u još dvije kategorije: The Best Burger by Food Bloggers i The Best Burger by Food Media. The Best Burger by People najvažnija je kategorija, jer najboljeg od najboljih biraju posjetitelji, no dragocjene su i blogerske ocjene kao i one vodećih gastro medija. Osim sjajne ponude jela i pića, velikom uspjehu Festivala pogodovao je, osim lijepog vremena i sjajan glazbeni program uz izmjenu sjajnih beatova, uz vodeće svjetske DJ zvijezde kao što su Huey Morgan, Kenny Dope, Amerigo Gazaway i Danny Kane.


Po odabiru posjetitelja najbolji burger ponudio je Mason burgers&staff, drugi najbolji burger dolazi iz The Burger Bara, a na trećem mjestu se smjestila Đurina hiža.


Prema ocjeni gastro medija najbolji burger na ovogodišnjem Festivalu ponudio je Mason burgers&staff. Drugo mjesto pripalo je zagrebačkoj Kascheti, koja po prvi put sudjeluje na Zagreb Burger Festivalu, dok treće mjesto dijele Đurina Hiža, još jedan ovogodišnji debitant, te 50 A Burger & Champagne Bar.


Gastro blogeri su najboljim proglasili zagrebački The Burger Bar, a drugo je mjesto osvojila ekipa iz Submarina. Još jedan ovogodišnji debitant na Festivalu, Cellar Grill uhvatio je treće mjesto, a izvan spomenutih kategorija odabran je i najbolji vegetarijanski burger Toto’s Burger Bara iz Splita.


Zagreb Burger Festivala se, zbog atraktivnog programa, vrhunske ugostiteljske ponude i sjajne lokacije te popratnih sadržaja ne bi postidjele niti vodeće svjetske metropole, a samim konceptom predstavlja uspješan ogledni primjer kako bi gastro festivali trebali izgledati.


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account