Zagreb daje novčanu pomoć za obnovu nekretnina oštećenih u potresu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.7.2020. 15:28:26
Zagreb daje novčanu pomoć za obnovu nekretnina oštećenih u potresu

Foto: Grad Zagreb

Grad Zagreb objavio je u ponedjeljak javni poziv za dodjelu novčane pomoći u obnovi nekretnina oštećenih u potresu, na koji se Zagrepčani mogu javiti do 15. rujna i konkurirati za dodjelu pomoći do 50.000 kuna ili kod banaka na subvenciju kamate od dva posto na procijenjenu štetu.


Zagreb je danas na svojim internetskim stranicama uz Javni poziv za dodjelu novčane pomoći građanima za obnovu nekretnina oštećenih u potresu 22. ožujka, objavio i Javni poziv bankama za iskazivanje interesa za odobravanje kredita građanima Zagreba za obnovu nekretnina oštećenih u potresu.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane čiji su objekti u potresu oštećeni preko 30 posto da se jave, svi oni mogu konkurirati za dodjelu jednokratne pomoći u iznosu do 50.000 kuna ili kod komercijalnih banaka na subvenciju kamate od dva posto na iznos procijenjene štete. Javni poziv za građane čije su nekretnine oštećene u potresu otvoren je do 15. rujna, a za banke do 1. rujna.


Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić istaknula je da Zagreb novčanu pomoć dodjeljuje iz svog proračuna. Za tu namjenu trenutno na raspolaganju imaju 15 milijuna kuna, ali se nadaju da će kroz preraspodijele što više novca usmjeri u tu svrhu. 


Pomoć se dodjeljuje uz uvjet da vlasnik nekretnine ima prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine za koju traži dodjelu pomoći te da on i njegov bračni ili izvanbračni drug te druga osoba koja je po posebnim propisima izjednačena s bračnim drugom u vlasništvu nemaju drugu nekretninu na području Zagreba.


Kod bodovanja će se voditi računa o dohodovnom i imovinskom cenzusu te o broju članova obitelji, tako da se prioriteti stavljaju na one koji su u većoj potrebi, rekla je Jozić.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2021. 11:53:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account