Zagrebačka policija pojačano kažnjava nekorištenje pojasa i dječje sjedalice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.9.2017. 13:58:50
Zagrebačka policija pojačano kažnjava nekorištenje pojasa i dječje sjedalice

Foto: Roda.hr

Zagrebačka policija krenula je danas s cijelotjednom akcijom usmjerenom na sigurnost prometa koja se provodi širom Europe, ciljano kažnjavati vozače i putnike zbog nekorištenja pojasa, ali i prekršaje nepropisnog prijevoza djece.


Aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama cijeli će tjedan, od 11. do 17. rujna, provoditi policije na području zemalja Europske unije pri čemu će posebno nadzirati korištenje pojasa.


Zagrebačka policija za ponedjeljak je najavila akciju u kojoj će kažnjavati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kažu u policiji.


Od 11. do 17. rujna policija će prioritetno nadzirati i sankcionirati ciljane prekršaje pa poziva vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.


Policija je s udrugom "Roda" dogovorila akciju nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića koju će provoditi do 15. rujna. Djelatnici udruge vozačima će davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.6.2018. 17:15:48

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account