Zagrebačka županija preporučila odgodu svih javnih skupova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2020. 10:23:53
Zagrebačka županija preporučila odgodu svih javnih skupova

Foto:

Stožer civilne Zaštite Zagrebačke županije priopćio je o  preporuci odgađanja svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na njihovu veličinu na području Zagrebačke županije.
Iz Županijskog stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.  


Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanje na području Zagrebačke županije. 


Napominjemo da GRAD ZAGREB NIJE DIO ZAGREBAČKE ŽUPANIJE (za događanja na području Zagreba nadležan je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba). 


Gradovi Zagrebačke županije su: Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.


Ukoliko organizatori unatoč preporuci Županijskog stožera ipak odluče održati javno okupljanje, dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja.


Ponavljamo, organizatori okupljanja dužni su:

    • Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima

    • Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt

    • Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije

    • Na vidljivim mjestima istaknuti sljedeće upute 

    • Plakat za javne prostore

    • Upute za pranje ruku
Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2020. 14:39:16

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account