Zagrebački Advent dobio svoju knjigu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.12.2020. 21:27:00
Zagrebački Advent dobio svoju knjigu

Foto: J.Duval/TZG

 Zagrebački Advent, iznimno popularna božićna turistička manifestacija koja u glavni grad svake godine privlači i do 140 tisuća ljudi, dobio je svoju prvu knjigu, dvojezično hrvatsko-englesko izdanje "Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb" autora Hrvoja Dečaka i Romea Ibriševića.
Zagrebački božićni sajam triput je zaredom – 2016., 2017., te 2018. godine - u anketi organizacije European Best Destinations proglašen najboljim u Europi. "Možda bi to postao još koji put, ali nakon obvezne jednogodišnje stanke, Turistička zajednica grada Zagreba nije ga željela više kandidirati, držeći da se Zagreb dovoljno dokazao i da treba pružiti priliku i drugima", stoji u najavi.


Prva knjiga u nas posvećena toj iznimno popularnoj zimskoj manifestaciji objavljena je u izdanju nakladne kuće Meridijani, a sadrži 128 stranica i 120 fotografija. Urednica je Petra Somek, dizajner Siniša Nikolić, prevoditeljica Sandra Mlađenović, a predgovor je napisala direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.


Knjiga novinara Hrvoja Dečaka i fotografa Romea Ibriševića "Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb" ukratko tumači što je advent ili došašće te potom ukratko obrađuje glavne dijelove Adventa u Zagrebu: njegove lokacije, gastronomsku ponudu, suvenire, kulturna i druga događanja, a govori i o Zagrebu i njegovim ljudima.


U dodacima knjiga opisuje neke stare hrvatske božićne običaje, iznosi neke zanimljivosti o Zagrebu i daje, u obliku kronologije, kratak pregled povijesti Zagreba, ali i najvažnije događaje u povijesti Hrvatske, a sve je pisano tako da se što bolje objasni stranim turistima, poslovnim ljudima i drugima koji dolaze u Zagreb i Hrvatsku.


"Advent u Zagrebu" u knjižare dolazi ovih dana, a može se nabaviti i izravno kod izdavača.


(Hina) Vezane vijesti
Ažurirano: 8.12.2020. 16:18:05

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account