Zagrebački GSV nije zadovoljan poreznom reformom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2019. 22:53:49
Zagrebački GSV nije zadovoljan poreznom reformom

Foto: Grad Zagreb

Na izvanrednoj sjednici gradskog Gospodarsko - socijalnog vijeća izraženo je nezadovoljstvo poreznom reformom."Nismo zadovoljni poreznom reformom", rezime je izvanredne sjednice gradskog Gospodarsko - socijalnog vijeća na kojojsu, osim članova vijeća, prisustvovali i predsjednici sindikalnih središnjica te zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca.


Zajednički zaključak sjednice je da ovakve blage, površinske i paušalne mjere ne vode do rezultata s kojima bi svi bili zadovoljni. 


Grad nije zadovoljan s alokacijom poreznih prihoda, sindikati nisu zadovoljni s time kako se porezna reforma reflektira na zaposlene, a nisu ni poslodavci zadovoljni, rekao je dopredsjednik vijeća, Igor Škrgatić - U ovoj državi se mora dogoditi značajan rast plaća; nije dovoljno da plaće rastu za nekoliko stotina kuna. U nekim kategorijama te plaće moraju biti dva ili tri puta veće, a ovo nije reforma koja će dovesti do toga. 


Ovo nije reforma već čista kozmetika, poručio je predstavnik sindikata u vijeću, Darko Kleinberger - Mi ćemo se uskoro suočiti da u Hrvatskoj nema radne snage jer nitko neće više raditi za ovakvu plaću i to je ključni problem. Drugi problem je preskupi državni aparat s obzirom na broj lokalne samouprave i broj zaposlenih. To se ovim mjerama sigurno neće stabilizirati. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2017. 22:43:27

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account