ZET dobio nove autobuse

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.7.2017. 9:31:51
ZET dobio nove autobuse

Foto: HRT

Na okretištu Remiza predstavljeni su jučer novi niskopodni gradski autobusi.

 S ovim novim niskopodnim gradskim autobusima nastavlja se modernizacija voznog parka ZET-a.


Busevi sa znatno manjom emisijom CO2 vozit će na linijama gdje je veća potreba, a investicija je vrijedna 8 milijuna kuna. 


"Vozit će gdje su kapaciteti manji redovitom linijom zbog čega i jesu solo autobusi.  U autobuse su ugrađeni Euro 6 motori, dakle motori najnovije generacije i emisija plina daleko je manja od onih koje će zamijeniti.  Uz to aplicirali smo EU fonodvima za svih 15 autobusa i očekujemo da će tim sredstvima financirati svi autobusi", objasnila je direktorica  ZET-a, Ljuba Romčević Žgela. 


Od spomenutih 15 autobusa za kojih je Grad aplicirao Europskim fondovima, novih 10 zglobnih autobusa bit će isporučeni u rujnu. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je i nastavak modernizacije voznog parka kao zajednički projekt Vlade i Grada.


"Do jeseni ćemo vidjeti kako ćemo sa TŽV Gredeljem i Končarom sklopiti do konca godine sporazum da napravimo novih 60 niskopodnih tramvaja. Očekujemo na prvom sastanku Vlade i Uprave da jedan od zajedničkih projekata Vlade i Grada bude upravo taj", rekao je gradonačelnik.


Zagrebački Holding također je modernizirao i bazu zimske službe Zagrebačkih cesta novom punionicom goriva koja je jučer otvorena.
Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2020. 9:34:09

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account