Značaj konzumacije alkohola na sigurnosat cestovnog prometa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.12.2017. 13:48:05
Značaj konzumacije alkohola na sigurnosat cestovnog prometa

Foto: Ilustracija

"Značaj konzumacije alkohola na sigurnost cestovnog prometa" bio je tema stručnoga skupa koji se u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Udruge Sigurnost u prometu danas održao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.


Prema podacima MUP-a iz 2016 godine evidentirano je ukupno 28. 801 prometna nesreća. U njima je poginulo 73 osoba a 2060 osoba teže je ili lakše ozljeđenih upozorio je na skupu Darko Grac iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Da bi se smanjio broj nesreća nužna je prevencija i edukacija istaknuo je iz Udruge Sigurnost u prometu Georg Davor Lisicin. Na tragu toga već šestu godinu udruga u suradnji s MUP-om i Fakultetom prometnih znanosti iz Zagreba organizator je edukativne akcije " Europska noć bez nesreća". Cilj je da se kod mladih stvori navika da nakon okupljanja u lokalima i konzumiranja alkohola odustanu od sjedenja za volan. Odnosno , ako nema osobe u društvu koja ne pije , savjetuje im se da kući krenu javnim prijevozom , taxiem ili ako su blizu pješke. 

Na početku najluđeg mjeseca u godini nitko od nas ne bi trebao za volanom testirati koliko alkohola nije problem. Alkohol i promet jesu problem i ne idu skupa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.10.2018. 13:43:23

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account