Župan Kožić sastao se gradonačelnicima i načelnicima Zagrebačke županije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2019. 13:27:40
Župan Kožić sastao se gradonačelnicima i načelnicima Zagrebačke županije

Foto: HRT

Župan Kožić je otkrio kako se razgovaralo o razvojnim projektima koji će se realizirati uz potporu države, a dogovorili su i kako iskoristiti proračunska sredstva koja su bila predviđena za nabavku školskih udžbenika.


Župan Kožić istaknuo je kako je riječ o tri razvojna projekta koja će pomoći u razvoju gospodarstva Zagrebačke županije. -Osnovna tema je bila upravo priprema ova tri razvojna projekta za razvoj županije te za potpisivanje razvojnog sporazuma sa trima županijama i to Sisačko -Moslavačkom, Karlovačkom i dijelom Ličko- Senjske županije, a danas smo definirali koje projekte mi kao županija možemo ponuditi jer su ovdje na sastanku bili i predstavnici naših trgovačkih društava, imamo jedan broj projekata koji su u fazi pripreme, ali i kad vidimo još što općine i gradovi nude onda ćemo kontaktirati resorno ministarstvo, objasnio je župan. 


S  obzirom na to da će država platiti udžbenike, županija i jedinice lokalne samouprave zajednički će nabaviti radne bilježnice, otkrio je Kožić. -To će se dogoditi na način da će Zagrebačka županija po svakom djetetu, a ima ih oko 25 tisuća, osigurati tristo kuna, a radne bilježnice iznose 355 kuna po đaku, a ovih 55 kuna će osigurati općine i gradovi i na taj način ćemo rasteretiti roditelje da ne moraju izdvajati ni za nabavu udžbenika, ali ni za nabavu radnih bilježnica, zaključio je Kožić. 


Riječ je o iznosu od 7 ipol milijuna kuna koje su iz proračuna namjeravali izdvojiti za udžbenike. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2019. 15:56:58

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account