Googleovi "street view" automobili ponovo na hrvatskim ulicama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.7.2018. 9:18:45
Googleovi "street view" automobili ponovo na hrvatskim ulicama

Foto: HRT

Po cijeloj Hrvatskoj od 31. srpnja ove godine Googleovi će automobilima označeni sa "street view" ponovo voziti ulicama zbog osvježavanja informacija na Google Mapsu o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi i mjesta, a sve će trajati oko dva mjeseca, najavili su iz Googlea.


"

Street View" je popularna usluga na Google Maps-u, koja je trenutno dostupna u više od 85 zemalja svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a pomoću te usluge korisnici mogu u virtualnom formatu 360° vidjeti različite ulice, kulturnu i nacionalnu baštinu, kao i oznake za bolnice, turističke, trgovačke, sportske i druge objekte.


Google će i ovom prilikom, kao i prije, učiniti sve za zaštitu privatnosti osoba i imovine. Prije objave na "street view-u" podaci i prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice, što onemogućuje njihovu identifikaciju, poručuju tim povodom iz Googlea.


Podsjećaju da "street view" ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija, a koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb "prijavi problem" u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.


Hrvatsku je Google uvrstio u "street view" uslugu na Google Mapsu 2012., a nakon što je točno prije sedam godina ili u srpnju 2011., počeo prvi i zadnji puta do sada automobilima, tada i specijalnim biciklima, voziti po Hrvatskoj, mapirajući ulice i drugo po Hrvatskoj za potrebe te usluge, koju koriste milijuni ljudi diljem svijeta u nepoznatim, ali i mjestima i gradovima za pronalaženje lokacije nekog hotela, restorana ili drugog objekata.


Osim pozicioniranja ulica i cesti usluga nudi i visoko kvalitetne fotografije koje korisniku, dok ih gleda, daje osjećaj 'kao da je tamo'.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2018. 20:27:30

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account