Iločki podrumi Graševina Velika berba 2011, vino s dodirom Jadrana!

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 9.8.2019. 19:34:00
Iločki podrumi Graševina Velika berba 2011, vino s dodirom Jadrana!

Foto: Iločki podrumi

Iločki podrumi izronili svoju Graševinu Velika berbu 2011, koja je zadnjih godinu dana dodatno dozrijevala u uvali Ike na sjevernom Jadranu, na mjestu gdje izvire vrulja , iliti vruja!Iločki podrumi izronili su kavez s vinom odležanim pod morem na dubini od 20 metara na rubu podmorskog izvora slatke vode odnosno vruje, koja su tu položena prije godinu dana na dodatno odležavanje i dozrijevanje. 
Svega 1100 butelja vjerojatno najbolje Graševine ovog stoljeća, u veličanstvenoj izvedbi jedinstvenog terroira Principovac, glavne enologinje Vere Zima i Starog podruma iz 1450., dodatno je od 5. kolovoza 2018. do  3. kolovoza 2019. dozrijevalo u Jadranskom moru, na mjestu gdje izvire vruja, smještena u uvali Ike, starog ribarskog mjesta pored Opatije, koja predstavlja potopljeni speleološki objekt na 22 metra dubine s konstantom temperaturom od 7°C. 


Vino je intenzivne žute boje sa zlatnim odsjajima. Na nosu sortno prepoznatljivo, izražajne mineralnosti i kompleksnosti s naglašenom voćnosti. U okusu raskošno, elegantno s gorkasto-slatkim, mekim i unikatnim završetkom diskretnog dodira Jadrana. Utjecaj soli i valova osjetan isključivo na čepu, dok je ples maestrala, tramontane, bure i juga na buteljama kreirao jedinstveni zapis s morskih i „vrujskih“ dubina. Vezane vijesti
Ažurirano: 14.9.2019. 17:11:49

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account