Kinezi kreću u masovnu proizvodnju autonomnih autobusa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.7.2018. 23:19:30
Kinezi kreću u masovnu proizvodnju autonomnih autobusa

Foto: Screenshot

Kineski tehnološki div Baidu izvijestio je da će započeti masovnu proizvodnju samovozećeg autobusa, nakon što je s proizvodne linije u jugoistočnoj kineskoj provinciji Fujian izašao stoti primjerak tog novorazvijenog modela. Samovozeći autobus Apolong razvijen je u suradnji Baidua i proizvođača komercijalnih vozila King Long. Autobus nema upravljač, vozačko sjedalo i kočnicu, a umjesto toga je opremljen autonomnim sustavom vožnje Baidu Apollo, koji je u stanju prepoznati okolinu, predvidjeti kretanje vozila i pješaka, kao i isplanirati optimizirane rute na temelju karata visoke razlučivosti i inteligentnih senzorskih sposobnosti, navodi zamjenik tehnološkog direktora King Longa Chen Weixiangu.


U početku će se autobus koristiti u poluzatvorenim i zatvorenim područjima, poput industrijskih parkova i zračnih luka, s ograničenom brzinom od 20 do 40 kilometara na sat.


Autobusi će biti u prbnoj vožnji u Pekingu, Xionganu, Pingtanu, Guangzhouu, Shenzhenu i drugim kineskim gradovima, a u skoroj budućnosti očekuje se i njihov izvoz u Japan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.1.2019. 14:28:48

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account