Martinje uz mladu Frankovku i Graševinu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 16.11.2019. 15:27:51
Martinje uz mladu Frankovku i Graševinu

Foto: Denis Humić

 Martinje je u Zagrebu u kavani Johan Franck organizirano i uz mladu  graševinu i frankovku Feravina.Voćnost, bogatstvo okusa, jaka i živa boja višnje s ljubičastim tonom odraz je mladosti vina Frankovke. Graševina Dika koja je poslužena zagrebačkim vinoljupcima, brana je na dva lokaliteta. Odrađena je redukcija na vinu pa se postigla svježa aromatika te voćnost vina. 


„Počinjemo novu vinsku sezonu ovim mladim vinima koja su laka i pitka, a grožđe za njih se posebno bralo. Vina su to koja su nastala drugačijom tehnologijom za razliku od Miraza i Dike. Mi smo Kuća Frankovke i stoga se baš kroz Frankovku želimo pokazati u najboljem svjetlu. Igramo se kupažama, a u ponudi su i vina iz ledene berbe koja su posebno mirisna i zanimljiva. ” rekao je  Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem sastavu je Feravino.


“Ovo je njihova početna priča koja će tek pokazati svoju raskoš. U ovoj fazi uživamo u lepršavoj, svježoj Frankovki a Graševina je moderna, nije gorka, ni preteška ni prelaka. Samouvjereni smo i idemo dalje s profilacijom koju smo odavno osmislili, a sada ju provodimo“,  rekao je  konzultant enolog Matjaž Lemut.Vezane vijesti
Ažurirano: 6.7.2020. 10:15:25

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account