Odgajateljica snimila dječju pjesmu o pranju ruku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2020. 13:47:05
Odgajateljica snimila dječju pjesmu o pranju ruku

Foto: DV Čigra

Odgojiteljica Dječjeg vrtića Čigra osmislila je tekst i glazbu, a u snimanju pjesme i spota pomogla joj je jedna polaznica vrtića.Pravilno pranje ruku sapunom i vodom sprječava širenje većine zaraznih bolesti. Kako bi djeca što lakše naučila kako dobro oprati ruke i time se zaštititi od koronavirusa, odgajateljica Dječjeg vrtića Čigra Ina Horvat stvorila je pjesmu „Perimo ruke pravilno“. Sama je osmislila tekst i glazbu, a u snimanju pjesme i spota pomogla joj je jedna polaznica vrtića.


„I prije pandemije koronavirusa pranje ruku u vrtiću je bilo temelj higijene, a od ožujka ove godine tome posvećujemo još više pozornosti. Većina djece brzo je svladala postupak pravilnog pranja ruku, a za one koji to tek trebaju naučiti, stvorili smo pjesmu. Vjerujemo kako će im sada ta rutina postati još lakša i zabavnija“, kazala je odgajateljica Ina Horvat.


Budući da dobro poznaje glazbeni ukus vrtićaraca, osmislila je pjesmu koja najmlađima lako ulazi u uho i koja im je zabavna za pjevanje.


Pjesma „Perimo ruke pravilno“ vrtićarcima je predstavljena u povodu Svjetskog dana pranja ruku u sklopu pouke o tom važnom koraku higijene.

Pranje ruku sapunom i vodom treba trajati najmanje trideset sekundi, a pranjem trebaju biti obuhvaćeni prsti, nokti, dlanovi i nadlanice. Tako se s ruku uspješno uklanjaju mikroorganizmi – bakterije i virusi.


Vrtićarci epidemiološka pravila i preporuke upijaju kao spužvice, pa, kažu u Dječjem vrtiću Čigra, svojim odgovornim ponašanjem utječu i na ljude u svojoj blizini. Pri poticanju djece na poštivanje novih pravila u vrtiću se spajaju suvremena pedagogija i psihologija. Djeci je važno objasniti zašto nešto rade, ali i koju dobru stvar time čine za sebe i članove svojih obitelji. 
Pjesma „Perimo ruke pravilno“ uvrštena je na platformu Čigra Digital, tj. može se pronaći na društvenim mrežama kojima se vrtić koristi.


Video: DV Čigra

Vezane vijesti
Ažurirano: 14.11.2020. 13:12:37

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account