Održan 14. VINOCOM

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 28.11.2019. 22:23:57
Održan 14. VINOCOM

Foto: Julio Frangen i Marko Čolić

Proteklog je vikenda u Zagrebu u hotelu Esplanade održan 14.  Međunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom na kojem je nastupilo 300 izlagača.



Na 3000 četvornih metara,  22. i 23. studenog 2019.  u Zagrebu u hotelu Esplanade na 14.  Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva VINOcom nastupilo je 300 izlagača vina, pršuta, sira, ulja, kulena i slatkih delicija iz Francuske, Austrije, Italije, Bugarske, Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije a druge zemlje svijeta bile su zastupljene posredstvom uvoznika. Zemlja partner bila je Slovačka čiji su vinari također nastupili. Dio festivala bile su i radionice koje su bile rasprodane iako je za  mjesto na njima trebalo izdvojiti od 250 do 2250 kuna. 


 Festival se održavao u svim prostorima Esplanade i pod šatorom na Oleander terasi a ove godine prvi put i u  Casinu gdje je  priređena rapsodija okusa pršuta od crne slavonske svinje, mangulice, pata negre, dalmatinskog , istarskog i parma pršuta.


Kao i svake godine festival je imao humanitarnu komponentu pa je u prostoru Oleander terase ekipa kuhara i food blogera pod vodstvom Domagoja Jakopovića Ribafisha pripremala zanimljiva jela za goste. Prikupljena sredstva od prodaje specijaliteta išla su na račun udruge RokOtok.


VinoCom je jedini festival na svijetu koji kada završi već je rasprodan za sljedeću godinu. Iako je ulaznica bila 200 kuna došlo je kušati vina osam tisuća  posjetitelja među kojima su bili trgovci, sommelieri, ugostitelji, ljudi iz javnog života, novinari ali i mnogi drugi ljubitelji vina i hrane.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 14:13:43

Create Account