Pariz i Renault u projektu gradski prijevoz električnim vozilima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.7.2018. 20:42:52
Pariz i Renault u projektu gradski prijevoz električnim vozilima

Foto: HRT

Grad Pariz i grupa Renault objavili su da će udružiti snage na razvoju usluge prijevoza električnim vozilima za Parižane, stanovnike Ile-de-Francea i posjetitelje.


U Renaultu ističu da njihova suradnja s pariškim gradskim vlastima svjedoči o zajedničkoj viziji mobilnosti u kontekstu izazova na području javnog zdravlja, klimatskih promjena, lakšeg putovanja, dostupnosti i ekonomskih prednosti.


Suradnja će se realizirati kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim potezima usmjerenima na razvoj umreženih povezanih i autonomnih električnih vozila, dodaju u francuskoj tvrtki.


U prvoj će fazi grupa Renault postupno razvijati komercijalnu ponudu prijevoza električnim vozilima za stanovnike Pariza i Ile-de-Francea i za posjetitelje tih gradova, počevši od rujna ove godine.


Ponuda će uključivati prijevoz električnim vozilima baziranim na modelima oldtimera koji će posjetiteljima nuditi taksi služba Marcel i uslugu dijeljenja električnih vozila 24 sata dnevno na kraćim i duljim relacijama, dostupnu preko Renaulta i njegovih partnera u segmentu parkirališta.


Ponuda će se temeljiti na prijevozu električnim vozilima grupe Renault, uključujući modele ZOE, Twizy, Kangoo ZE i Master ZE. Do kraja iduće godine flota bi trebala obuhvaćati 2.000 električnih vozila.


U drugoj fazi grad Pariz i grupa Renault žele osnovati otvorenu radnu skupinu koja će povezivati velike gradove i kompanije radi zajedničkog promišljanja integracije promjena u gradski prijevoz.


Planovi će se koristiti ekspertizom mreže C40, koja okuplja stotinjak gradova širom svijeta a trenutno njome predsjeda gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account