Pjenušavi Zagorci na Vuglecu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 4.7.2020. 17:29:15
Pjenušavi Zagorci na Vuglecu

Foto: Marko Čolić

Na Vuglec bregu kod Borisa Vugleca, u zatišju između dvaju napada korone, dakle nedavno, pjenušavo vino teklo je " potocima". Na Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu došlo je više stotina vinoljubaca koji su se razmili po Vuglecovom etno selu koje uz restoran ima desetak zagorskih kuća koje izvana djeluju kao seoske a unutrašnjost je luksuzno uređena. Od Krapinskih toplica udaljen četiri kilometra Vuglec brijeg već godinama privlači goste zbog domaće hrane i vina iz vuglecove vinarije. Došle su mnoge obitelji pa su djeca mogla  jahati na poniju a mogli su se koristiti i tereni za tenis i male sportove. Na prostranoj lijepo održavanoj livadi s pogledom na brežuljkasti vinogradski krajolik bile su postavljane   ležaljke  koje su livadu pretvorile u zagorsko brdsko sunčalište,  


Pili su se pjenušci zagorskih vinara  Borisa Vugleca, Borisa Drenškog Bodrena, Hrvoja Petrača i Tomislava Bolfana. Uz mjehuriće, jagode i trešnje  doručak su pripremili restoran  Vuglec breg , mljekara Veronika i mesnica Vugrinec.  Jele su se salame, kobasice, tvrdo kuhana jaja, razni sirevi, kuhana šunka i  bakini kolači i još mnogo toga.


Uz pjenušava vina, koja su se točila na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je bio  »En primeur zagorskih vina“ -  premijera jednog novog vina ili nove berbe (posebnog vina po izboru pojedine vinarije). U ovome dijelu programa domaćin Boris Vuglec predstavio je novo vino  “Zagorski bregi” -  mješavinu tradicijskih zagorskih sorti (graševina, kraljevina, zeleni.silvanac i belina). 


 Tomislav Bolfan je premijerno točio svoj macerirani Sivi pinot orange (2017), Petrač novu Karizmu (2017), a Bodren je ponudio nekoliko svojih slatkih predikatnih vina.  


Nakon nedavnog vikend-piknika u trsju kod obitelji Kos-Jurišić  kod  Nespeša u Svetom Ivanu Zelini ,  Pjenušavi doručak kod Vugleca osmislila je promotorica vina Marija Vukelić.

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.12.2020. 16:11:02

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account