Pjenušavi Zagorci na Vuglecu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 4.7.2020. 17:29:15
Pjenušavi Zagorci na Vuglecu

Foto: Marko Čolić

Na Vuglec bregu kod Borisa Vugleca, u zatišju između dvaju napada korone, dakle nedavno, pjenušavo vino teklo je " potocima".



 Na Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu došlo je više stotina vinoljubaca koji su se razmili po Vuglecovom etno selu koje uz restoran ima desetak zagorskih kuća koje izvana djeluju kao seoske a unutrašnjost je luksuzno uređena. Od Krapinskih toplica udaljen četiri kilometra Vuglec brijeg već godinama privlači goste zbog domaće hrane i vina iz vuglecove vinarije. Došle su mnoge obitelji pa su djeca mogla  jahati na poniju a mogli su se koristiti i tereni za tenis i male sportove. Na prostranoj lijepo održavanoj livadi s pogledom na brežuljkasti vinogradski krajolik bile su postavljane   ležaljke  koje su livadu pretvorile u zagorsko brdsko sunčalište,  


Pili su se pjenušci zagorskih vinara  Borisa Vugleca, Borisa Drenškog Bodrena, Hrvoja Petrača i Tomislava Bolfana. Uz mjehuriće, jagode i trešnje  doručak su pripremili restoran  Vuglec breg , mljekara Veronika i mesnica Vugrinec.  Jele su se salame, kobasice, tvrdo kuhana jaja, razni sirevi, kuhana šunka i  bakini kolači i još mnogo toga.


Uz pjenušava vina, koja su se točila na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je bio  »En primeur zagorskih vina“ -  premijera jednog novog vina ili nove berbe (posebnog vina po izboru pojedine vinarije). U ovome dijelu programa domaćin Boris Vuglec predstavio je novo vino  “Zagorski bregi” -  mješavinu tradicijskih zagorskih sorti (graševina, kraljevina, zeleni.silvanac i belina). 


 Tomislav Bolfan je premijerno točio svoj macerirani Sivi pinot orange (2017), Petrač novu Karizmu (2017), a Bodren je ponudio nekoliko svojih slatkih predikatnih vina.  


Nakon nedavnog vikend-piknika u trsju kod obitelji Kos-Jurišić  kod  Nespeša u Svetom Ivanu Zelini ,  Pjenušavi doručak kod Vugleca osmislila je promotorica vina Marija Vukelić.





Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2024. 13:16:15

Create Account