Poletarce ostavite na mjestu gdje ste ih pronašli

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.6.2021. 15:38:01
Poletarce ostavite na mjestu gdje ste ih pronašli

Foto: Azil Dumovec

Vrijeme je kada poletarci napuštaju svoja gnijezda i kreću u prve letove. Letenje im predstavlja izazov i mnogi prvi let okončavaju na tlu u blizini svojeg gnijezda. 



Mnogi građani u želji da im pomognu, smatraju da je poletarcima potrebna veterinarska pomoć, no većina poletaraca potpuno je zdrava. Građani ih samo trebaju podići na povišeno mjesto – granu drveta, krov garaže ili neko slično mjesto. Tamo će ih roditelji nastaviti hraniti, a poletarci će ojačavati svoju muskulaturu i uvježbavati prve letove.


„Iza nas su dani s iznimno velikim brojem poziva građana za pomoć poletarcima. Zato osjećamo potrebu reći im što je najbolje za poletarce. Ako ih stave na povišeno mjesto kako poletarci ne bi stradali u prometu ili od nekog grabežljivca, povećavaju im šanse za preživljavanje. Naime, naglo odvajanje od roditelja poletarcima je veliki stres i neki zbog toga ugibaju. Ako je pak poletarac ozlijeđen, potrebno je nazvati Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba čija će terenska ekipa preuzeti ptića i odvesti ga u naše oporavilište za divlje životinje“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.


Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba proteklih je dana imalo najviše poziva zbog poletaraca vrana, ali bilo je i poziva zbog kosova, vrabaca, djetlića, sova i vjetruša.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 16:29:17

Create Account