Prosinačke vinske face poslije placa

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 26.12.2019. 13:28:30
Prosinačke vinske face poslije placa

Foto: Tomislav Radić

 Posljednje vinske face u ovoj godini "nacrtale" su se poslije placa   u  središtu Zagreba u Vlaškoj 7 ispred trgovine  sa vinima i delicijama Witrina  blizu glavne tržnice(plac) Dolac. To je bilo već peto okupljanje važnih „vinskih faca“ u sklopu projekta koji su osmislile Manuela Maras i Jelena Bulum kako bi omogučile vinoljupcim da nakon placa zastanu i kušaju najbolja vina. Nakon tri velika vinara, Bibich-a, Polettija i Kabaja koji su  na subotnjoj špici točila svoja vina, tri "face", tri super vinara  donijeli najbolje boce iz svojih podruma. Bili su to Zdenko Šember, Đorđe Bikicki i Dario Prinčić.Pilo se od pjenušca, preko tokaja i rieslinga do crnog pinota. 


Zdenko Šember s Plešivice blizu Zagreba jedan je od najboljih hrvatskih proizvođača pjenušaca a ispred Witrine je ponudio i riesling iz 2018.godine.

Druga "faca" bio je Đorđe Bikicki  kojega smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu. 

Njegova vina dolaze sa položaja Banoštor najboljeg na Fruškoj gori. Njegov  Uncensored macerirani traminac iz 2017.godine proglašen je kao najbolje orange vino Balkana ove godine u Sofiji.Kušalo se i odličan pinot noir by Bikicki.

Iz pokrajine Friuli, nadomak slovenske granice stigao je ikona prirodnog vinarstva  Dario Prinčić.

Od 2000.godine iz njegovog podruma izlaze isključivo prirodna macerirana vina.

Kao što i priliči uz vinare bile su i druge "face" pa je tako vina kušala Tena Vodopija,afirmirana pjevačica i ispričala kako je dospjela u Cabaret priču "Esprit de Paris" pod vodstvom legendarnog Mire Ungara a ispred Witrine bio je i vinoljubac skladatelj Alfi Kabiljo.
Vezane vijesti
Ažurirano: 6.7.2020. 10:06:12

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account