Trdenići u Witrini

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 2.7.2019. 22:08:01
 Trdenići u Witrini

Foto: Tomislav Radić

Došlo je do gužve  na ulici u središtu Zagreba u Vlaškoj 7 ispred trgovine   vinima i delicijama Witrina u  subotu 29.06.oko 19 sati i 30 minuta.  Brojnim zaljubljenicima u vino koji su se okupili te ljetne večeri složna braća Trdenić iz Popovače predstavili su šest ljetnih osvježavajućih vina.


Večer je započela usporednim kušanjem tri škrleta: Škrlet 2018. baršunastih kiselina ugodno je klizio niz nepca, Škrlet 2017. Private Collection dolazi s biranih položaja i zavidne je svježine koju ugodno ispunjavaju arome citrusa i  voća te nešto kasnije i badema, a Škrlet 2015. Private Collection mnoge je natjerao da se zamisle nad onim što im je u čaši jer takva kremoznost i kompleksnost odudara od predrasude da je škrlet  jednogodišnje vino.


Vrhunac večer bio je kratki nastup poznatog pjevača „Papagena“ koji je svojim baritonom otpjevao poznati refren pjesme „In vino veritas“ baš u trenutku kad se potočio Rosé koji je odmah stekao naklonost ženske publike. Polusuho vino s aromama jagode koje dolaze od cabernet sauvignona i aromama kupine za što je krivo nešto portugisca ostavlja u ustima izuzetan osjećaj svježine unatoč  ostatku šećera.


Kušalo se i dva pinota: Pinot bijeli 2017. Private Collection i Pinot sivi Founders Reserve 2015. 


Na  završetku te vinske svečanosti na ulici ispred Witrinw poslužen je  Gewürztraminer 2017. Private Collection s izraženim sortnim aromama i dobrim balansom kiselina i sladora. Čak je i nekoliko njemačkih turista koji su se pridružili degustaciji značajno kimalo glavom u stilu „sehr gut“.


Vinarija Trdenić nalazi se 60 kilometara od Zagreba na obroncima Moslavačkog gorja gdje su njihovi vinogradi od koji su neki stari i više od 100 godina. Prve vinograde zasadio je pradjed  davne 1937. godine, a braća Trdenić, Krešimir i Tomislav su peta generacija koja njeguje obiteljsku tradiciju uzgoja vinove loze.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.2.2020. 22:25:21

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account