Film "Po čovika" na svjetskom filmskom tržištu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 27.1.2017. 18:35:34
Film "Po čovika" na svjetskom filmskom tržištu

Foto: HINA/ HAVC/ ua

Uspješan niz distribucije domaćih naslova na svjetskom filmskom tržištu nastavio je i nagrađivani kratkometražni igrani film "Po čovika" u režiji Kristine Kumrić, čija je svjetska distribucija povjerena uglednoj agenciji Kurz Film Agentur iz Hamburga, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).


Riječ je o specijaliziranoj agenciji koja zastupa isključivo kratkometražne filmove i to samo oko 15 naslova godišnje, ističu iz HAVC-a.

Film "Po čovika" nastao je u sklopu Nacionalnog projekta Jedna slika iz Domovinskog rata koji su 2013. godine pokrenuli HAVC i Ministarstvo branitelja RH sa željom kreativnog uključivanja najšireg kruga sudionika rata i njihovih obitelji.

"Po čovika" temelji se na kratkoj priči "Povratak" Maje Hrgović, temeljenoj na osobnim iskustvima, a prati dvije djevojčice koje u jesen 1991. u Dalmatinskoj zagori očekuju svoga oca, koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo kao ratni zarobljenik u srpskom logoru.

Film je premijerno prikazan na prestižnom 41. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a na 61. izdanju Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci) osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film u programu Meeting point. 

"Posebno veseli činjenica da će ovaj uspješan film na temu iz Domovinskog rata doprijeti do široke publike diljem svijeta", poručuju iz HAVC-a.


(Hina)


Create Account