Legendarna Mirjana Bohanec Vidović na druženju s građanima Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2019. 23:31:16
Legendarna Mirjana Bohanec Vidović na druženju s građanima Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U kino dvorani NS Sesveta odigrana je kino projekcija kultnog i vjerojatno najboljeg hrvatskog filma ikad Tko pjeva zlo ne misli, a gošća je bila glavna glumica Mirjana Bohanec Vidović.
Mnogi fanovi tog, po mnogima, najboljeg hrvatskog filma ikad,  ali i sesvetski gimnazijalci predvođeni svojim profesorom glazbenog Nikolom Jambrošićem, te još pokoji  školarac dobro su popunili dvoranu na kino predstavi koja je ovaj put imala i svoj prestižni dodatak. Nakon filmske projekcije, organizatorica događaja, voditeljica Centra za kulturu NS Sesvete Aida Vidović Krilanović, predstavila je glavnu glumicu i opernu pjevačicu Mirjanu Bohanec Vidović koju je uloga Ane Šafranek proslavila gotovo u cijelom svijetu, jer je film preveden i na engleski, te izazvao veliku pozornost filmske publike u mnogim zemljama.


"Krešo Golik da je režirao ovaj film u Hollywoodu sigurno bi dobio Oskara, ovako nije pobijedio niti na premijeri 1970. filmskog festivala Arena u Puli, bio je tek treći, a tada je pobijedila Sutjeska", pomalo cinićno je to izgovorila ugledna gošća iako sama nije takva, nego prava zagrebačka gospođa, no publika se složila s njom. Tadašnjeg pobjednika već dugo nitko ne gleda, a nakon gotovo 50 godina od premijere, Tko pjeva zlo ne misli i dalje se prikazuje i gleda s gotovo istim žarom uz mnogo smijeha kao i nekad.


Razgovor s Mirjanom Bohanec Vidović koja je otkrila da ju gluma i film ustvari uopće ne zanimaju, te da je tu ulogu dobila sasvim slučajno, jer Krešo Golik nije mogao naći glumicu koja bi dovoljno dobro pjevala u filmu, vodila je Sandra Maričić, urednica na HRT-u kojoj je uspjelo isprovocirati slavnu gošću ujedno i opernu pjevačicu da onako "na suho", bez glazbene pratnje otpjeva barem ulomak neke pjesme, pa su posjetitelji imali rijetku priliku u živo čuti poznatu starogradsku pjesmu korištenu u filmu, Hvala ti srce (Ja ljubim). 


Ljubiteljima filmske i glazbene umjetnosti tako je sinoćnja večer bila pravi praznik, a mnogi posjetitelji po završetku druženja s gošćom zaželjeli su i slikati se najslavnijom hrvatskom opernom pjevačicom među glumicama i obrnuto.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.11.2020. 17:42:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account