Na ovogodišnjoj 58. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece tri filma iz Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.7.2020. 10:38:22
Na ovogodišnjoj 58. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece tri filma iz Sesveta

Foto: Plakat

58. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva bit će održana u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada ove godine, a prikazat će se 86 radova mladih autora u 6 kategorija, među njima i tri filma iz Sesveta.

 


Revija filmskog stvaralaštva djece najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj, a zajednički je organiziraju Hrvatski filmski savez, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj.


Među 86 prijavljenih filmskih dječjih radova su i tri filma sa sesvetskog područja. Film Grimm Dobar Loš Lektira iz OŠ Vugrovec-Kašina - Kašina prijavljen je u slobodnom stilu.

Osnovna škola Sesvete Sesvete prijavila je svoj film Prijateljstvo ili strah od osvete u kategoriji igranih filmova.

Viceprvaci naziv je animiranog filma Centra za rad i promociju medijske kulture Lukas Sesvete, samostalne udruge koja djeluje u prostoru OŠ Luka.Za program 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljeno je čak 245 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju je odabrano 86 radova u 6 kategorija od kojih je 22 animiranih, 11 dokumentarnih i 19 igranih filmova. Ostale kategorije broje 13 radioničkih i 12 filmova u slobodnom stilu te 9 TV reportaža.  


Filmove su tijekom mjesec dana birale montažerka Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.10.2020. 18:00:10

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account