Počinju 24. Filmska revija mladeži i 12. Four River Film Festival

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.9.2019. 14:58:45
Počinju 24. Filmska revija mladeži i 12. Four River Film Festival

Foto: HFS

 Od 10. do 14. rujna grad na četiri rijeke postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva u koju su filmovi doplovili su iz 50 zemlja svijetaNa festivalima očekujemo više od 150 gostiju iz Hrvatske i svijeta, a festival će otvoriti cjelovečernji igrani film Zagrebački ekvinocij mladog redatelja i višestrukog sudionika Revije, Svebora Mihaela Jelića, na Foginovom kupalištu u utorak 10. srpnja u 20 h (u slučaju lošeg vremena u Gradskom kazalištu Zorin dom). 


Osim natjecateljskog programa u Gradskom kazalištu Zorin dom, organiziramo i bogat popratni program diljem Karlovca, te večernje projekcije - svaku večer na obali druge rijeke - u Karlovcu, Dugoj Resi, Novigradu na Dobri te Ozlju.


Four River Film Festival nastavlja rasti i postaje zaista globalni festival jer su prijave pristigle iz 94 zemlje sa svih kontinenata, od Singapura, Kine, Sjedinjenih Američkih Država do Bolivije, Nigerije, otočne države Togo i većine europskih zemalja. U programu je 27 filmova, od toga kategorija igranog uključuje 12, a dokumentarnog 6 radova. Program zaključuje još 5 animiranih i 4 filma slobodnog stila. Popis je dostupan ovdje: https://tinyurl.com/yyrx8sru


Na 24. Filmsku reviju mladeži izabran je 41 film autora u dobi od 14 od 20 godina. Najzastupljenija je kategorija slobodnog stila s 13 filmova, slijede dokumentarna i igrana kategorija, svaka s 11 filmova te animirana sa 6. Najzastupljeniji klubovi su Foto kino video klub Zaprešić, Blank filmski inkubator i Privatna umjetnička gimnazija iz Zagreba. Potpun popis dostupan je ovdje: https://tinyurl.com/yyx6yvqo 


O najboljim filmovima će odlučivat će tri člana žirija: glumica Tihana Lazović, finska redateljica Katariina Räty te švedski producent Tobias Ingels. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2019. 22:47:25

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account