Ana Moura, koncert u povodu 40. godina prijateljstva Zagreba i Lisabona

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2017. 18:03:54
Ana Moura, koncert u povodu 40. godina prijateljstva Zagreba i Lisabona

Foto: Plakat

Koncertom  Ane Moure,  zvijezde portugalskog fada obilježit će se 40. godina prijateljstva gradova Zagreba i Lisabona. Koncert kojim završava niz manifestacija održanih u povodu ove jubilarne obljetnice održat će se u srijedu, 15. studenoga s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

 

Zagrebačka će publika tako imat priliku uživati u izvedbi karizmatične umjetnice za koju kritika kaže da pjeva „magičnim glasom o ljubavi, čežnji, boli i smrti“. Ana Moura osvojila je svojim glasom i  Princa s kojim je dijelila pozornicu kao i Rolling Stonese s kojima je izvela pjesmu 'No Expectations'.  Da je miljenica publike dokazuje i činjenica da je nastupila i u  njujorškom Carnegie Hallu kao prva portugalska pjevačica koja se tamo okušala. Svjetskom uspjehu slijedili su daljnji nastupi u SAD-u, te Europi,  a koncert je održala i u amsterdamskom Concertgebouwu.

 

Ovaj posljednji u nizu kulturnih događaja rezultat je međusobne suradnje dvaju gradonačelnika, Milana Bandića i Fernanda Medine, koji su  11. srpnja ove godine potpisali Memorandum o razumijevanju, kojim je potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo koje Zagreb i Lisabon  obvezuju na jačanje kulturnih i gospodarskih odnosa dvaju glavnih gradova.

 

Na tragu te suradnje prošlog je vikenda u portugalskoj prijestolnici, u Nacionalnom muzeju kočija u Lisabonu, otvorena izložba Umjetnost Zagreba Lisabonu. Građanima Lisabona predstavljena je zagrebačka povijest kroz objektiv umjetnica Marije Braut i Slavke Pavić, kao i umjetnički izričaj svjetski poznatog hrvatskog kolorista Vatroslava Kuliša. U sklopu obilježavanja  ove obljetnice na ovogodišnjem je lisabonskom festivalu Ao Largo gostovala i Zagrebačka filharmonija.

 

Zajedničkim projektima Zagreb i Lisabon približit će svojim građanima tradiciju, kulturu i baštinu prijateljskoga grada, a kroz turističku i gospodarsku ponudu dodatno povezati institucije ovih dviju europskih prijestolnica.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.12.2018. 23:19:16

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account