Biljke i svirke: glazbena oaza u središtu Zagreba

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 21.6.2017. 23:53:17
Biljke i svirke: glazbena oaza u središtu Zagreba

Foto: Park Tuškanac, Ilustracija

Nakon prošlogodišnjeg izdanja održanog u Botaničkom vrtu, kulturno događanje "Biljke i svirke" održat će se, od 29. lipnja do 2. srpnja, na novoj gradskoj lokaciji, u parku Tuškanac.


"Biljke i svirke tako će ponovno u neobičnoj koncertnoj dvorani na otvorenom ugostiti klavire, violine, gitare, trube, harfe, marimbe, vibrafone i saksofone koji će nekoliko dana za redom svirati biljkama i slučajnim ili namjernim prolaznicima", stoji u najavi organizatora.

Posjetitelji će, okruženi prirodom i u ležernoj atmosferi, u večernjim satima moći uživati u poznatim klasičnim, jazz i rock skladbama ili pak tijekom dana odvažno sami zasvirati pred publikom, dodaje se.

"Park Tuškanac idealna je lokacija za Biljke i svirke s obzirom na to da će netaknuta šuma i predivan glazbeni paviljon u duhu kasne romantike 19. stoljeća u samom centru grada zasigurno djelovati inspirativno na sve posjetitelje i glazbenike", izjavila je organizatorica Ivana Gladović.

Ovogodišnje izdanje predstavit će novi program pod nazivom "Obiteljski doručak na Tuškancu" kojeg će popratiti dječji orkestri.

Sva događanja "Biljki i svirki" besplatna su.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2017. 12:48:46

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account