"Ero s onoga svijeta" na Zagreb Classicu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 25.6.2017. 10:29:19
"Ero s onoga svijeta" na Zagreb Classicu

Foto: HINA/ HNK/ ml

Zbog lošeg vremena otkazana je za nedjelju navečer predviđena izvedba opere "Ero s onoga svijeta" u sklopu Festivala Zagreb Classic, a novi termin te najpoznatije hrvatske opere je ponedjeljak, 26. lipnja, u 21 sat na Trgu kralja Tomislava, priopćili su u nedjelju navečer organizatori.


Solisti, zbor, baletni ansambl i orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u povodu Dana državnosti izvest će u nedjelju navečer na otvorenoj pozornici na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava operu Jakova Gotovca "Ero s onoga svijeta" u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze.

Najuspješnije i najpopularnije djelo Jakova Gotovca ne silazi s repertoara hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća, a svojim glazbenim koloritom, bujnom orkestracijom, živahnim ritmovima i pjevnim vokalnim linijama privlači mnogobrojne slušatelje od praizvedbe 1935. do danas. 

U glavnim ulogama u nedjeljnoj izvedbi u sklopu festivala Zagreb Classic, nastupit će Siniša Štork kao Gazda Marko, Sofia Ameli Gojić kao Doma, Valentina Fijačko Kobić kao Đula i Stjepan Franetović kao Mićo (Ero).

Festival Zagreb Classic počeo je 21. lipnja nastupom Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a, a nakon "Ere s onoga svijeta" na programu je koncert Zagrebačke filharmonije i Gorana Bregovića 29. lipnja te nastup Orkestra mladih iz San Josea (SAD) 30. lipnja.

Operom pod zvijezdama 1. srpnja obilježit će se 25 godina emisije Opera Box uz nastup Zbora i Simfonijskoga okrestra HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića i uz solističke nastupe sopranistica Valentine Fijačko Kobić, Kristine Kolar, Ivane Lazar i Martine Zadro, mezzosopranistica Dubravke Šeparović Mušović i Ivane Srbljan, tenora Domagoja Dorotića i Tomislava Mužeka te baritona Ljubomira Puškarića i Giorgia Suriana.


Na pozornici na Trgu kralja Tomislava 2. srpnja Simfonijski puhački orkestar OSRH, uz soliste, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i Zagrebačke dječake izvest će kantatu "Carmina burana" Carla Orffa, a 4. srpnja ponovno će nastupiti Zagrebačka filharmonija uz ansambl "romskoga kralja violine" Robyja Lakatosa.

Festival će 6. srpnja zatvoriti Gradsko kazalište Komedija programom "Od operete do mjuzikla - 100 posto Komedija".


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.1.2018. 22:39:10

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account