Koncertnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila otvara S.A.R.S.

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 3.4.2017. 18:44:29
Koncertnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila otvara S.A.R.S.

Foto: Fah/ Žedno Uho/iš

Koncertna sezona na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku počinje 27. svibnja, a otvorit će je jedan od najpopularnijih bendova u regiji, beogradski S.A.R.S., najavili su u ponedjeljak organizatori.


Koncert je organiziran za vrijeme trajanja Croatian Travel Festivala, koji ove sezone okuplja hrvatske putnike od 25. do 28. svibnja.

S.A.R.S. su 2006. godine u Beogradu osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković-Luka, te se nedugo zatim predstavili pjesmom "Buđav lebac", koja je u rekordnom vremenu postala hit.

Prvi album nazvan po imenu grupe objavljuju 2009. godine, a slijede uspješne turneje i drugi album "Perpektiva" 2011. godine, koji u suradnji s MTV-jem nude na besplatan download. Spot za naslovnu pjesmu 2013. godine dobiva nagradu MTV Double Platinum Awards.

Trećim studijskim albumom "Kuća časti" iz 2013. osvajaju prva mjesta na vodećim regionalnim top ljestvicama, a veliki hit postaje pjesma "Lutka". Iduće godine na službenoj web stranici grupe osvanuo je free download četvrtog albuma "Ikone pop kulture", koji je zbog izravnog stava o estradi i glazbenoj sceni izazvao mnoge reakcije.

Uslijedili su albumi "Proljeće" i "Posljednji album", nakon čega je S.A.R.S. odlučio da više neće snimati albume, već će objavljivati samo singlove. S.A.R.S. je prerastao granice regije i Europe pa je turnejom počastio fanove i u Australiji, a lani je dobio i MTV nagradu za Best Adria Act.

O velikoj popularnosti kod hrvatske publike svjedoči podatak da je 2014. godine S.A.R.S. jedini rasprodao veliku dvoranu Doma sportova, a 2016., na desetu obljetnicu osnivanja, fanove su počastili dvodnevnom porcijom hitova.

Dva tjedna kasnije, 11. lipnja, na Tvrđavi nastupaju popularni britanski hip-hop i dance sastav Stereo MC's, navode organizatori.


(Hina)


Create Account