Ryan Adams u Tvornici kulture 13. srpnja

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 28.3.2017. 19:16:55
Ryan Adams u Tvornici kulture 13. srpnja

Foto: Ryan Adams.jpg

Američki kantautor i multitalentirani glazbenik Ryan Adams dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture 13. srpnja na svoj premijerni i jedini nastup u regiji, najavio je organizator agencija LAA.


Adams je karijeru počeo u alt country bendu Whiskeytown, ali pravi proboj doživio je na prve dvije solo stepenice - albumima "Heartbreaker" iz 2000. i "Gold" iz 2001. na kojem se nalazio veliki hit "New York, New York", čiji spot je snimljen ispred WTC-a samo nekoliko dana prije napada 11. rujna.

Sezone koje su slijedile obilježila su izdanja često realizirana bez prave potpore izdavačkih kuća s kojima se konstantno sukobljavao. Ipak "Demolition", "Love Is Hell" i "Rock'n'Roll" doveli su ga do suradnje s glazbenicima poput Eltona Johna, Melisse Auf Der Maur (Hole) i Billyja Joea Armstronga (Green Day).

Od 2004. do 2009. predvodio je bend The Cardinals s kojim je snimio pet studijskih albuma i "Easy Tiger", ploču pod koju se sam potpisao.

Nakon odlaska iz Cardinalsa i kraće pauze vraća se metalom inspiriranim izdanjem "Orion" nakon kojeg je zaredao četiri posebna albuma. "Ashes & Fire" ulovio je nominaciju za Grammyja, a ništa manje uspješan nije bio niti nasljednik, jednostavnog naziva "Ryan Adams", čiji singl "Gimme Something Good" je također dobio nominaciju za najglasovitiju američku glazbenu nagradu.

Na dugačkom popisu glazbenih diverzija Adamsov "1989" ipak zauzima čelnu poziciju. Riječ je o albumu na kojem je obradio kompletno istoimeno izdanje Taylor Swift i popeo se na sedmo mjesto Billboradove top liste.

Duhoviti fanovi mu na koncertima često znaju klicati "Bryan Adams", ali sudbina je htjela da osim jako sličnog imena njih dvojica slave rođendan isti dan - 5. studenog.

Sredinom veljače Ryan Adams objavio je "Prisoner", svoj 16 studijski materijal, predstavljen singlovima "Do You Still Love Me" i "To Be With You".


(Hina)


Create Account