Sopranistica Sarah Brightman dolazi u Hrvatsku

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 19.4.2017. 12:32:22
Sopranistica Sarah Brightman dolazi u Hrvatsku

Foto:

Slavna britanska sopranistica Sarah Brightman gostovat će 21. prosinca u zagrebačkoj Areni u sklopu turneje Royal Christmas Gala, priopćeno je iz Priredba Studija.


Tijekom turneje ova međunarodna umjetnica održat će svečane koncerte obogaćene raskošnim svjetlosnim efektima na kojima će nastupiti solo, u duetu i u suradnji s drugim izvođačima, ističe se u najavi koncerta.

Brightman će u pratnji velikog orkestra izvoditi širok glazbeni spektar tradicionalnih božićnih pjesama i svojih najvećih hitova poput svevremenskog "Time to Say Goodbye" koji je izvodila s Andreom Bocellijem.

Glazbeni opus Sare Brightman i njezin raspon glasa, koji prelazi tri oktave, "nemoguće je definirati u okvirima nekog određenog glazbenog žanra, te on predstavlja jedinstvenu i nadahnjujuću sintezu raznih utjecaja".

Njezin glas, dodaje se u priopćenju, već 30 godina odzvanja kazalištima, arenama i stadionima i očarava milijune obožavatelja diljem svijeta, a tome u prilog govore i brojke – više od 32 milijuna prodanih albuma diljem svijeta te preko 180 dodijeljenih zlatnih/platinastih nagrada.

Rođena u Berkhamstedu u Engleskoj, karijeru je počela kao članica plesne trupe Hot Gossip, a osamdesetih je ostvarila zapažene uloge na West Endu i Broadwayu, među kojima se ističu one u mjuziklima "Cats" i "Fantom u operi".

U suradnji s Frankom Petersonom izdala je nekoliko zapaženih albuma koji su je proslavili diljem Europe. Dvaput je sudjelovala u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara – prvi put u Barceloni kada je s legendarnim Joseom Carrerasom otpjevala "Amigos Para Siempre" i 16 godina poslije u Pekingu je s kineskom pjevačicom Liu Huan otpjevala "You and Me".

Glumila je u nekoliko filmova, a 2012. postala je UNESCO-ova umjetnica za mir. Uz humanitarni rad, Sarah Brightman posvetila se i borbi za ravnopravnost spolova i osnaživanje žena i djevojčica na području STEM-a (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).


(Hina)


Create Account