Welcome Spring Festival - prvi festival bez jednokratne plastike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2019. 23:46:22
Welcome Spring Festival - prvi festival bez jednokratne plastike

Foto: Welcome Spring Festival

Svega petnaest dana dijeli nas od Welcome Spring Festivala, festivala pozitivnih promjenaNa Trgu J. J. Strossmayera od 25. travnja do 5. svibnja 2019. godine održat će se Welcome Spring Festival kojemu je cilj pokrenuti kulturu gospodarenja otpadom te pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te jesti i piti uz stvaranje minimalne količine otpada.


S obzirom da jednokratna plastika predstavlja veliko opterećenje za planet, a u želji da Festival bude mjesto pozitivnih promjena, ugostitelji na Festivalu neće koristiti jednokratnu plastiku. Time Welcome Spring Festival postaje prvi festival u Zagrebu na kojem će čaše, tanjuri, slamke i ostali pribor biti izrađeni od 100% biorazgradivih materijala.


Posjetitelji će tijekom Festivala imati mogućnost popiti piće iz tzv. „futurističkih bukara“ koje su ručno izrađene od drveta bukve i smreke. Dostupne su i festivalske biorazgradive čaše i slamke. Organizator Festivala, Udruga Priroda za sve, na taj način želi potaknuti posjetitelje na ponovnu upotrebu, odnosno usmjeriti ih na ponašanje za održivu budućnost. Welcome Spring Festival čini bogat i raznolik edukativni program isprepleten predavanjima, radionicama, predstavama, zabavnim igrama, performansima i koncertima. Na radionicama će se zainteresirani moći okušati u izradi rukotvorina od otpada. O okolišnim izazovima će se razgovarati kroz predavanja i debatiranja, a tu je i škola ragbija te škola kineske kaligrafije. Za one koji vole razmišljati, Muzej Iluzija priprema didaktičke drvene mozgalice i društvene igre.


Tradicionalno, u okviru Welcome Spring Festivala organizirana je i Mala Olimpijada Otpada - natjecanje u razvrstavanju kućanskog otpada, kantoboju te u kvizu znanja. Najuspješnije očekuju i vrijedne nagrade. 

Nakon cjelodnevne edukacije posjetitelje očekuje vrhunski glazbeni program: Natali Dizdar, Stampedo, Denis & Denis, Ljetno kino, Flyer, Neki Novi Klinci, Lollobrigida, Terminator, Hrvatska Funk Delegacija, Roppongi Red, Chill Out cover band, Le pižon Gipsy Jazz band, DJ Roby, DJ La Star.


Welcome Spring Festival se održava uz pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz potporu Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradske uprave Grada Zagreba, HŽPP-a, Zagrebačkog holdinga, Pivovare Medvedgrad, Zmajske pivovare i Cedevite.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.2.2020. 13:20:41

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account