Zagrebački solisti večeras na Markovom trgu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2020. 10:59:03
Zagrebački solisti večeras na Markovom trgu

Foto: Zagrebački solisti

Solisti sviraju Zagrebu uz obljetnicu Ive Robića i filma Tko pjeva zlo ne misli, ulaz slobodan, ali broj mjesta je ograničen.Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu Doma Zagrebačkih solista, na Markovom trgu br. 9. Projekt Glazbeno dvorište realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a donosi dva koncerta - jedan u kojem će se izvoditi najpoznatija djela posvećena Zagrebu te koncert na kojem će se svirati poznata filmska glazba.


Na koncertu Sviramo Zagrebu, 29.8. u 21 sat, slušat će se gudačke obrade poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, legendarnog Mister Morgena - koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta. 


Koncert Najpoznatije filmske melodije, 3.9. u 21 sat, obilježava 50. godišnjicu nastanka kultnog gornjogradskog filma Tko pjeva zlo ne misli. Uz poznate brojeve iz antologijskog djela hrvatske kinematografije, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.


U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, a u okviru projekta Okolo, koji se također realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, može se pogledati prostornu instalaciju promjenjivih dimenzija Ples kroz život autorice Ane Marie Maravić. 


Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera i pridržavanja socijalne distance, ograničen broj ulaznica potrebno je rezervirati na mail: press.solisti@gmail.com .


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2020. 17:08:53

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account