Zakopčani do vrata u bluzu - Sesvećani, prvaci države u izvođenju blues glazbe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.10.2017. 15:55:11
Zakopčani do vrata u bluzu - Sesvećani, prvaci države u izvođenju blues glazbe

Foto: Maja Korenika

Two Blue, poznatiji kao Nenad Mađerić (Kljus) i Marija Gašparić, osvojili su prvo mjesto u solo / duo kategoriji na devetom po redu Croatian Blues Challenge-u održanom 27. i 28. listopada u Zagrebu. 


I mi konja za trku imamo! Kao Sesvećani i kao redakcija portala Sesvete danas iznimno smo ponosni na svog tehničkog urednika, našu mušku plavušu, informatičkog programera, ujedno izvrsnog i istinskog glazbenika, majstora gitare Nenada Mađerića Kljusa, nakon velike pobjede u Zagrebu. Također čestitamo i bubnjaru benda, čovjeku s Luke sklonom lupanju po tuđim kožama (srećom ne ljudskim), Darku Andročecu Nash-u koji zbog kategorije sudjelovanja ovog puta nije lupao na natjecanju, a što ne znači da neće na nekim drugim.


Kao pobjednici, Kljus i Marija ostvarili su čast i pravo predstavljanja Hrvatske na krovnom svjetskom blues natjecanju, International Blues Challengeu, koje se u siječnju sljedeće godine održava u kolijevci bluesa,  Memphisu, kao i na European Blues Challengeu 2019. godine u Portugalu.


Croatian Blues Challenge je 2009. godine po uzoru na International Blues Challenge pokrenuo Dražen Buhin Buha, osnivač i motorna snaga udruge Hrvatske blues snage / Croatian Blues Forces, nacionalne podružnice krovne svjetske blues udruge The Blues Foundation. Hrvatske blues snage (HBS) imaju licencu za nacionalno blues natjecanje i do sada su uspješno organizirale devet Croatian Blues Challengea (CBC). Pobjednici CBC-a, kako smo već naveli, osvajaju mogućnost i čast da predstavljaju HBS i Hrvatsku na krovnom svjetskom blues natjecanju, International Blues Challengeu u Memphisu te na European Blues Challengeu koji se svake godine održava u nekom drugom europskom gradu.


Nenad Mađerić Kljus i Marija Gašparić članovi su blues benda B# Band koji je 2015. bio regionalni pobjednik Croatian Blues Challenge-a. Bend redovito nastupa u zagrebačkim klubovima i na blues festivalima te uskoro planira izdavanje albuma prvijenca.

Više o bendu možete pročitati na njihovoj  fb stranici, a kako je bilo na natjecanju, pogledajte i poslušajte u videu ispod!


Video: Maja Korenika

Create Account