Izložba Radionica kreativne art terapije VI otvorena je u Muzeju Prigorja (video i galerija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2020. 13:29:02
Izložba Radionica kreativne art terapije VI otvorena je u Muzeju Prigorja (video i galerija)

Foto: Irena Vidošević/Muzej Prigorja

Slike nastale na ovogodišnjoj kreativnoj Radionici art terapije VI izložene su u Muzeju Prigorja i mogu se razgledati svakim radnim danom.

 


Program ovogodišnjih Radionica kreativne art terapije VI zamišljen je kao niz kreativnih radionica u kojima su pod mentorstvom specijaliziranog art terapeuta i grupe profesora i likovnih pedagoga u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara kreativno stvarali članovi lokalne zajednice, korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi Kuće sv. Franje Vugrovec.


Ovogodišnji ciklus od četiri radionice objedinjen je jedinstvenom infrared metodom, tj. novom tehnologijom slikanja, pod nemilom temom  - „Kako na nas utječu nametnuti pandemijski uvjeti i pravila“ i kako smo tome usprkos, pronašli načine da stvaramo i družimo se putem slike. 


Od kolovoza pa sve do sredine studenoga štićenici CRZ-a i mališani Caritasove kuće zajedno sa sedmero likovnih umjetnika, a pod mentorstvom art terapeutkinje CRZ-a Blanke Stančić Puhak i podukom infrared tehnologije, slikali su i risali „dvostruke slike“ i aktualne „corona“ motive. 


Oblik ovakvih edukativnih i terapijskih umjetničkih druženja prilika je za suradnju umjetnika i potrebitih skupina s lokalnom zajednicom, mogućnost da se takove osobe bolje prezentiraju i integriraju u zajednicu kroz poticanje suradnje i s raznim kulturnim institucijama, poput umjetničkih galerija i muzeja te kompatibilnih udruga i organizacija. Stoga i ove godine likovno terapijski projekt završava izložbom u Muzeju Prigorja u Sesvetama u kojem već niz godina nakon odrađenih radionica se slike izlažu pogledu javnosti.


Video: Irena Vidošević/Muzej Prigorja

Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2021. 13:23:43

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account