Noć muzeja 2020

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 31.1.2020. 11:13:26
Noć muzeja 2020

Foto: Logo manifestacije

Ovogodišnja Noć muzeja održat će se u petak, 31. siječnja od 18.00 sati do 01.00 sat poslije ponoći u više od 200 muzeja, galerija, ustanova, udruga i klubova u 110 hrvatskih gradova, općina i mjesta.U  Noći muzeja obilježit će se i 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine. 


Manifestacija Noć muzeja počela je 2005. godine s nekoliko zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. 

Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije jest promocija muzeja i muzejske struke te stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili“ muzeje, da bi kasnije postali stalni posjetitelji. Također, cilj organizatora je komuniciranje javnostima različitih sadržaja – od muzejskih zbirki, stručnih, znanstvenih, edukativnih i zabavnih sadržaja… do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskih postava, povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih lokaliteta. Primjena digitalnih tehnologija otvorila je mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije muzejskih sadržaja. Manifestaciju Noć muzeja u proteklim su godinama gradili muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost i mediji. Na osnovi  anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te  evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama  više od 5.000.000 posjetitelja pohodilo je  hrvatske muzeje u prote


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.2.2020. 12:44:40

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account