Otvorena izložba Vjeruj u ljubav

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2018. 22:18:24
Otvorena izložba Vjeruj u ljubav

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U galerijskom prostoru vugrovečkog Farofa kojeg kao domaći prostor koristi udruga Hrvatskih likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK), u četvrtak navečer otvorena je izložba slika Nikole Rajića Vjeruj u ljubav.



Kako naslikati ljubav, pitanje je koje si svakodnevno postavljaju mnogi likovni umjetnici, bilo je do sada više ideja, no opsežniji serijal na tu temu nije još ispričan. Pitanje je je li ga do kraja ispričao i Nikola Rajić, po vokaciji fotograf, a po inspiraciji i emotivnosti slikar i još k tome relativno friški, rekli bi u našem kajkavskom jeziku. Namjerno napisasmo jezik, no to je neka druga tema. 


Nikola je odlučio poslušati svoj unutarnji glas i prikazati uljem na platnu njegovo viđenje ljubavi. Iz njegova kuta, ljubav čvrsto vezuje i za pojam žena, pa je stoga otvorenje izložbe na sam Dan žena logična posljedica njegove ideje vezivanja emocija i ljudskih bića u vidu žene. 


Dvadesetak njegovih djela izloženo je u prostoru galerije Farof, gdje je o na otvorenju o slikama i autoru govorila predsjednica udruge, povjesničarka umjetnosti Sanda Stanačev Bajzek, dok je samu izložbu otvorio dopredsjednik Udruge vlč. Filip Lucić. 


Otvorenje izložbe financijski je pomogao Ured za kulturu Grada Zagreba. 


Vugrovčani, ali i posjetitelji galerije izložbu će moći razgledati do 23. ožujka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account