Otvorena izložba vugrovečke likovne kolonije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2018. 11:19:36
Otvorena izložba vugrovečke likovne kolonije

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U vugrovečkoj galeriji Farofu u nedjelju je otvorena izložba slika nastalih na trodnevnoj koloniji koja je održana od četvrtka do subote.



U negdašnjem vinskom podrumu velebnog zdanja vugrovečkog farofa prije koju godinu uređen je prostor koji se danas koristi kao izložbena galerija. U nedjelju je otvorena nova izložba slika nastalih na likovnoj koloniji na kojoj je sudjelovalo petnaestak umjetnika iz Hrvatske, kao i članovi udruge Cro-art iz Subotice (Vojvodina – Srbija). 


Izložbu je vodila akademska grafičarka Marija Kokeza Roginić koja je izložbu i otvorila dok je o povijesti vugrovečkih likovnih kolonija koja je doživjela svoje deseto izdanje govorio ravnatelj vugrovečke Osnovne škole Vlado Vuger, inače dopredsjednik KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec. Sve nazočne je kao domaćin pozdravio vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić. 


Izložba će ostati u galeriji Farof  narednih nekoliko tjedana kada će biti preseljena u galeriju Kurija Muzeja Prigorja u Sesvetama, a potom i u galeriju Kristofor Stanković na Gornjem Gradu u Zagrebu.


Na kraju otvorenja predsjednica KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec Jasna Židak uručila je priznanja za sudjelovanje svim umjetnicima. Posebnu zahvalu u obliku slike organizatori su uručili predstavnicima udruge Cro-art iz Subotice za dugogodišnje sudjelovanje na koloniji, a gosti su na  isti način zahvalili svojim domaćinima, kako drugačije negoli slikom.


U likovnoj koloniji su sudjelovali i svoja djela ostavili organizatoru: 

Nela Horvat – CROART SUBOTICA
Ana Jakić Divković
Ana Divković
Sonja Đurić
Tomislav Zebić
Tomislav Puntar
Emira Kulenović
Zrinka Moslavac
Jagoda Zenić - Bulatović
Marica Vrkljan Bazjak
Ivančica Hrustić
Željko Krušlin
Ivana Koren Mađarac


Po završetku službenog dijela svečanog otvorenja, sudionik kolonije, legendarni glazbenik i novopečeni likovni umjetnik Željko Krušlin Kruška koji se u Vugrovcu okušao pri puta u tehnici pastela, zabavio je sve nazočne solo izvedbom na gitari nekoliko svojih pjesama od kojih je jedna bila premijerna, dakle prvi puta javno izvedena upravo ovom prigodom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account