Otvorena izložba vugrovečke likovne kolonije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2018. 11:19:36
Otvorena izložba vugrovečke likovne kolonije

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U vugrovečkoj galeriji Farofu u nedjelju je otvorena izložba slika nastalih na trodnevnoj koloniji koja je održana od četvrtka do subote.U negdašnjem vinskom podrumu velebnog zdanja vugrovečkog farofa prije koju godinu uređen je prostor koji se danas koristi kao izložbena galerija. U nedjelju je otvorena nova izložba slika nastalih na likovnoj koloniji na kojoj je sudjelovalo petnaestak umjetnika iz Hrvatske, kao i članovi udruge Cro-art iz Subotice (Vojvodina – Srbija). 


Izložbu je vodila akademska grafičarka Marija Kokeza Roginić koja je izložbu i otvorila dok je o povijesti vugrovečkih likovnih kolonija koja je doživjela svoje deseto izdanje govorio ravnatelj vugrovečke Osnovne škole Vlado Vuger, inače dopredsjednik KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec. Sve nazočne je kao domaćin pozdravio vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić. 


Izložba će ostati u galeriji Farof  narednih nekoliko tjedana kada će biti preseljena u galeriju Kurija Muzeja Prigorja u Sesvetama, a potom i u galeriju Kristofor Stanković na Gornjem Gradu u Zagrebu.


Na kraju otvorenja predsjednica KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec Jasna Židak uručila je priznanja za sudjelovanje svim umjetnicima. Posebnu zahvalu u obliku slike organizatori su uručili predstavnicima udruge Cro-art iz Subotice za dugogodišnje sudjelovanje na koloniji, a gosti su na  isti način zahvalili svojim domaćinima, kako drugačije negoli slikom.


U likovnoj koloniji su sudjelovali i svoja djela ostavili organizatoru: 

Nela Horvat – CROART SUBOTICA
Ana Jakić Divković
Ana Divković
Sonja Đurić
Tomislav Zebić
Tomislav Puntar
Emira Kulenović
Zrinka Moslavac
Jagoda Zenić - Bulatović
Marica Vrkljan Bazjak
Ivančica Hrustić
Željko Krušlin
Ivana Koren Mađarac


Po završetku službenog dijela svečanog otvorenja, sudionik kolonije, legendarni glazbenik i novopečeni likovni umjetnik Željko Krušlin Kruška koji se u Vugrovcu okušao pri puta u tehnici pastela, zabavio je sve nazočne solo izvedbom na gitari nekoliko svojih pjesama od kojih je jedna bila premijerna, dakle prvi puta javno izvedena upravo ovom prigodom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2020. 10:12:34

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account