Otvorena izložba vugrovečke likovne kolonije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2019. 16:31:45
Otvorena izložba vugrovečke likovne kolonije

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Već jedanaestu godinu za redom održana je vurgovečka likovna kolonija koja se održava u sklopu manifestacije Vugrovečko Miholje, a u nedjelju je u galeriji Farof otvorena izložba slika nastalih tijekom kolonije.



Vugrovečka likovna kolonija prerasta već pomalo i u tradiciju. Tek koju godinu nakon pokretanja manifestacije koju organizira KUD Dragutin Domjanić Vugrovec, a uz podršku mnogih vugrovečkih udruga i institucija, postala je nezamjenjiv i prepoznatljiv dio  manifestacije. Posljednjih nekoliko godina kolonija se organizira tjedan prije početka same manifestacije kako bi umjetnici mogli u miru stvarati svoja djela.


Izložba je otvorena u nedjelju, 22. rujna nakon mise u galeriji Farof, velebnog zdanja vugrovečkog farofa u prostoru koji je nekad služio kao vinski podrum, a sada je za novu namjenu upotpunosti uređen i njoj prilagođen.


Ove je godine na koloniji koju je vodila prof. Verica Jadanec, učiteljica likovnog u OŠ Vugrovec - Kašina sudjelovalo sedamnaestoro umjetnika iz Hrvatske i Vojvodine, članova udruge Cro-art. 


Nazočne umjetnike i posjetitelje pozdravili su predsjednica KUD-a Jasna Židak u ime organizatora, Vlado Vuger, potpredsjednik KUD-a i ravnatelj vugrovečke škole - suorganizatora manifestacije, voditeljica i idejna začetnica kolonije Verica Jadanec, vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić koji također daje potporu manifestaciji,  te Darko Židak kao operativni provoditelj većeg dijela manifestacije. 


Izložbu je otvorila u ime Ureda za kulturu Grada Zagreba Cvijeta Grijak. 









Vezane vijesti
Ažurirano: 2.10.2023. 15:03:47

Create Account