Sve novo - izložba HULULK-a u vugrovečkoj galeriji Farof

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.4.2019. 13:45:31
Sve novo - izložba HULULK-a u vugrovečkoj galeriji Farof

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na Cvjetnu nedjelju nakon svečane mise u vugrovečkoj galeriji Farof otvorena je izložba Sve novo.Kao što bi i sam naziv izložbe mogao sugerirati, Sve novo, tematikom se nadovezuje na upravo započet Veliki tjedan. Sve novo može značiti i nove slike izlagača - autora, ali i nov početak, što bi u svom fundamentu mogao značiti sam Uskrs. 


Dvadesetak članova Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara, te njihovih gostiju, odnosno prijatelja koje su pozvali na izlaganje, predstavilo je svoja nova djela kojima se tematski nadovezuje bilo na samo uskrsno vrijeme, bilo na proljeće kao znak novog vremena odnosno novog početka.


O izložbi je govorila predsjednica udruge Sanda Stanačev Bajzek, povjesničarka umjetnosti čija udruga upravo ima sjedište u prostorijama galerije, a koji je u neka davna vremena bio vinski podrum vugrovečke župe. Prije više godina lijepo je uređen i sada služi većinom za izložbe koje se u njemu odvijaju nekoliko puta godišnje. 


Izložbu je otvorio domaćin, vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić, a uz umjetnike nazočili su i mnogobrojni gosti, te vjernici.  

Izložba je otvorena i slobodna za razgledavanje narednih mjesec dana.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.12.2019. 16:23:12

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account