Tradicionalna vugrovečka slikarska izložba na Cvjetnicu seli u virtualni svijet

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.4.2020. 13:00:18
Početak: 05.04.2020. 12:00
Tradicionalna vugrovečka slikarska izložba na Cvjetnicu seli u virtualni svijet

Foto: Ivica Fišter

Niz zadnjih godina Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) otvarala je na Cvjetnicu u vugrovečkoj galeriji Farof izložbu slika uskrsne tematike koja sada seli na internet.



Sveopća pandemija zatvorila nas je u četiri zida, tako da fizički više ne možemo kao niti nikamo drugdje, a snažni nedavni potres "ispraznio" je galerijski prostor u koji je sad smještena privremena kapelica.


No, članovi HULULK-a, likovni i vizualni umjetnici, u ovom znakovitom vremenu, na inicijativu predsjednice udruženja Sande Stanačev Bajzek, pridružili su se virtualnom svijetu kroz koji će biti moguće proviriti na uobičajenu izložbu na Cvjetnu nedjelju. 


Tako će i ove godine niz poznatih i etabliranih umjetnika izložiti virtualnim putem svoje radove na ovoj jedinstvenoj takvoj u našoj zemlji, izložbi. 


Svoje radove izlaže dvadeset šestoro umjetnika: Mercedes Bratoš, Nena Brkić, Tamara Brmbota, Ana Divković, Ivica Fišter, Štefica Fišter, Danko Friščić, Marija Galić, Karin Grenc, Ana Guberina, Andreja Hojnik Fišić, Ana Jakić Divković, Lucija Jelić, Lojze Kalinšek, Petar Koši, Dijana Nazor Čorda, Miroslav Nemet, Ivana Ožetski, Hrvoje Marko Peruzović, Deša Popović, Nikola Rajić, Lahorka Rožić, Olena Sokolovska, Krunislav Stojanovski, Mio Vesović i Nada Žiljak.


U nedjelju, 5. ožujka izložba će postati viralna i na youtube kanalu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account